- SICAK GÜNLERİN VAZGEÇİLMEZİ LİMONATA.
- SİZLERLE PAYLAŞACAĞIM LİMONATA PASTANELERDE UYGULANAN BİR REÇETE.
- RENGİ SAPSARI OLUYOR.
- BİRDAHA HAZIR LİMONATA ALMAK İSTEMEYECEKSİNİZ.
MALZEMELER
- 5 adet limon
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre su (5 su bardağı)
- Limonun kabuklarını en ince rendeyle rendeleyin.
- Rendelenen limonları 7-8 parçaya bölün.
- Üzerine toz şekeri ilave edin.
- Elinizle limonları yoğurur gibi parçalayın.İyice ezin.
- Üzerini streç filimle kapatıp bir gece buzdolabında bekletin.
- Ertesi gün 1 litre suyu ilave edip karıştıralım.
- Bir süzgeç yardımı ile süzelim.Servis sürahisine aktaralım.
- Servis bardağınızı bu şekilde süslemek isterseniz,bardağın kenarlarını bir peçete yardımı ile ıslatın ve şeker kasenize batırıp çıkarın.
- Daha sonra limonatayı içine dökün.
- Taze nane yapraklarıyla soğuk olarak servis edin.
- Dilerseniz içine çok az zencefil ekleyibilirsiniz.
- Ev yapımı,katkısız harika bir içecek.
- Limonatayı bir kere deneyince alışkanlık edineceksiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com