MALZEMELER
Brokoli
Süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Deniz tuzu
Sıvıyağ
Toz kırmızıbiber
HAZIRLANIŞI
1.Brokolileri yıkayıp buharda haşlıyoruz.Ben elektrikli pilav tenceresinde buhar aparatıyla haşladım.Sizde eğer bu tür uygulama yapacağınız bir aletiniz yoksa,tencere takımınızın mutlaka buharda haşlama süzgeçi vardır,eğer oda yok ise normal tencerenin içine su doldurup üzerine tel süzgeç koyup brokolileri yerleştirdikten sonra kapağını kapatıp haşlama yapabilirsiniz.Yalnız dikkat edilecek nokta süzgeç suya değmeyecek şekilde ayarlamanız.Brokoliler suya temas etmemeli.
Neden ısrarla size buharda haşlamanızı öneriyorum,çünki suda haşlandığı zaman brokoli lezzetini kaybediyor ve su tadı oluyor.Eğer bu şekilde haşlama yapamayacaksanız siz gene kendi bildiğinizi uyğulayabilirsiniz.
2.Haşlanan brokolilerin üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir.En son üzerine kızgın yağda kavrulmuş toz kırmızıbiber kaşıkla gezdirilir.
Dumanı üzerinde tüten brokoli renginden hiç bir şey kaybetmiyor.
NOT:Brokoli ve karnıbahar haşlarken çıkan kötü kokuyu engellemek isterseniz,haşlama suyuna limon suyu ve kabuğunu ilave ederek yok etmiş olursunuz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com