Brownie Malzemeleri (26 cm.yuvarlak kalıp)
- 100 gr. tereyağı (oda ısısında)
- 120 gr. toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik deniz tuzu
- 300 gr. bitter çikolata (eritilmiş)
- 90 gr.un
Dolgu Malzemeleri:
- 500 gr.labne peyniri
- 60 gr.tereyağ (oda ısısında)
- 200 gr.toz şeker
- 2 adet yumurta
- 20 gr.un
- 60 gr ekşi krema (oda sıcaklığındaki kremayı 1 tatlı kaşığı yeni sıkılmış limon suyunu ekleyip 1 saat kadar bekletin.)
- 1 paket vanilya
Brownie'nin Hazırlanışı:
- Tereyağı ve toz şekeri mikserle orta hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker,aralarda çırpmak suretiyle ekleyin.
- Vanilya ve unu da ilave edip kısaca çırpın ve kalıbın tabanına yayın.
- 5 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Dolgunun Hazırlanışı:
- Labne peynirinin üzerine havlu kağıt koyarak fazla suyunu tamamen alın.Bu işlemi mutlaka yapın.
- Labne peynir,tereyağ ve toz şekeri orta hız ayarında 3 dakika kadar çırpın.
- Un ekşi krema ve vanilyayı ekleyerek iyice karıştırın,karışımı dolaptan aldığınız brownie katmanının üzerine eşit şekilde yayın.
- Cheesecake'in üzerinin kızarmasını istemiyorsanız aliminyum folya ile kaplayın,ben kapladım.
- Önceden ısıtılmış fırında 40-45 dakika kenarları biraz yükselene kadar pişirin.
- Cheesecake'i ızgara teli üzerinde 2 saat kadar soğuttuktan sonra strech filme sararak 1 gece buzdolabında dinlendirin.
Üzerini sade bırakabilir veya süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com