MALZEMELER
2 adet orta boy kereviz
1 demet pazı
2 diş sarımsak
1 su b.et suyu
Deniz tuzu
MEYHANESİ İÇİN
2 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 kase yoğurt
yarım limon suyu
Üzeri için:
Tereyağ
Kırmızı toz biber
HAZIRLANIŞI
.Tencereye sıvıyağ ilave edilir ve ince ince kesilmiş sarımsaklar sotelenir.
.Üzerine rendelenmiş kereviz ilave edilir ve bir iki tur sotelenir.
Yıkanmış ve ince kıyım doğranmış olan pazı tencereye ilave edilir 1 dak.kadar karıştırılır.
.Üzerine et suyu ve normal su konularak suyu ayarlanır ve pişmeye bırakılır.
.Meyhanesi için tüm malzemeler karıştırılır.
.Pişmeye yakın olan çorbadan 1 kepçe kadar alınarak meyhanenin içine ilave edilir.
.Bu işlem meyhanenin kesilmesini önlemektedir.
.Yavaş yavaş meyhaneyi çorbanın içerisine sürekli çırpmak suretiyle boşaltıyoruz.
.Bir süre karıştırdıktan sonra çorbayı 1 dakika kadar daha pişirip altını kapatıyoruz.
.Ayrı bir kapta terayağını eritip içine toz kırmızı biberi ilave edip kavuruyozuz.
.Hazır olan çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com