20 Mart 2012 Salı

Minik Çeşnili Patatesler


 MALZEMELER
Küçük patates
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Kırmızı biber
Karabiber
Deniz tuzu
Biberiye
Kimyon
Kekik

 HAZIRLANIŞI
Patates ölçüsü vermiyorum dilediğiniz kadar yapabilirsiniz.
Patatesler iyice yıkanır.Kabuğunu kesinlikle soymuyoruz.
Patatesler yıkandıktan sonra bir kürdan yardımı ile bir kaç yerinden batırılır.
Haşlanırken baharatları içine çekebilmesi için.
Haşlama tenceresine yıkanan patatesler konulur ve üzerine haşlanmasına yetecek kadar su konulur.
Tüm baharatlar,sıvıyağ,tereyağ içine ilave edilir ve patatesler haşlanır.
Haşlanan patatesler fırın tepsisine konulur ve patatesin suyundan üzerine gezdirilir.
Arzu ederseniz bu sırada tekrar üzerine tereyağ ekleyebilirsiniz.
180 derecede patateslerin üzeri kızarana kadar pişirilir.
Vaktiniz az ise fırında pişirmek yerine, teflon tavada tereyağı eriterek patatesleri tavada lezzetlendirebilirsiniz.
Kullandığım patates.Özellikle küçük boylarda olmasına dikkat edin.



Yapımı çok pratik ve lezzetli.Et yemeklerinin yanında ise güzel bir garnitür.

2 yorum:

  1. Taze patates bulamıyorum ben bu şekilde hiç bir yerde, nerden aldınız acaba?

    YanıtlaSil
  2. Hande hanım,ben migrostan almıştım.Zaman zaman marketler bu tür patatesleri getiriyorlar takip edin mutlaka rast gelirsiniz.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...