MALZEMELER
- Yarım kg patates
- 300 gr kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- Kekik
- Kırmızı biber
- Kara biber
- Kuru fesleğen veya Reyhan
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvıyağ
- Deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
- Patatesler soyulur ve dilediğiniz şekilde doğranır.
- Bol kızgın sıvıyağda patatesler kızartılır.
- Kızaran patatesler fırın kabına aktarılır.
- Tencerede bir iki kaşık sıvıyağ kızdırılır.
- İçine doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur.
- Kıyma ilave edilir ve tüm baharatlar atılarak kavrulur.
- Daha sonra içine salça ilave edilir kokusu çıkana kadar kavrulur.
- İçine sıcak su,deniz tuzu ilave edilir ve kaynatılır.
- Su ölçüsü veremiyorum herkez yemeğinin çokluğuna göre ayarlayabilir.
- Hazır olan sos patateslerin üzerine gezdirilir.
- 180 derecede pişirilir.
Yapımı basit ve lezzetli bir yemek.Denemek isteyenlere tavsiye edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com