MALZEMELER
- 1 paket fırın makarna
- Beyaz peynir
- Taze kaşar peyniri
- 3 yemek kaşığı parmesan peyniri
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 tık muskat rendesi
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Taze fesleğen
HAZIRLANIŞI
- Haşlama yapacağınız tencereye su ve deniz tuzu konulur ve kaynatılır.
- İçine makarna kırılmadan ilave edilir ve 7 dakika haşlanır.
- Suyu süzülen makarna bir kaba aktarılır.
- İçine beyaz peynir,karabiber,fesleğen, zeytinyağı ilave edilir ve karıştırılır.
- Ben kahvaltılık yağlı peynir kullandım.
- Makarna yağlanmış fırın kabına aktarılır.
- Tencerede sıvıyağ ve tereyağ eritilir.
- İçine un ilave edilir ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
- Bir iki tık muskat rendelenir.
- Muskat kullanmanızı tavsiye ederim.
- 3 su bardağı süt ilave edilir ve koyulaşana kadar çırpılarak pişirilir.
- Hazır olan makarnanın üzerine beşamel sos dökülür.
- Üzerine taze kaşar peyniri rendesi ve parmesan peyniri serpilir.
- 180 derecede 20 dakika pişirilir.
- Afiyetle...
NOT:Misafirim olduğu için bir paket makarna kullandım..Siz,kişi sayısına göre makarna miktarını azaltabilirsiniz.İç harcına, damak tadınıza göre eklemeler yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com