MALZEMELER
- 250 gr eti burçak bisküvi
- 100 gr terayağ
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 200 gr bitter kuvertür çikolata
- Üzeri için hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
- Öncelikle bisküviler el ile parçalanır.
- Bisküvi parçaları buzlukta diğer işlemler hazır olana kadar bekletilir.
- Neden bisküvileri buzlukta bekletiyoruz derseniz:
- Daha çıtır çıtır olmaları için.
- Tereyağını bir tavada eritip soğutuyoruz.
- Çikolatayı benmari usulü eritip ılık bir hale gelene kadar bekletiyoruz.
- Tereyağın içine eritilmiş çikolatayı ekleyip karıştırıyoruz.
- İçine pudra şekeri,yumurta,hindistan cevizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Daha sonra içine bisküvileri ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Harcı streç filim üzerine alıp çikolata salamına şekil veriyoruz.
- Streç filimin üzerinden el ile sıvazlayarak şeklini düzeltebilirsiniz.
- Hazır olan çikolata salamını buzdolabına kaldırıp 1 gece bekletiyoruz.
- Ertesi gün üzerini hindistan cevizine buluyoruz.
Yapımı çok basit olan bu lezzeti hepinize tavsiye ederim.Çoçuklarınızın ve konuklarınızın bayılacağı bir lezzet.Hiç uğraştırmayan ve yormayan bir reçete.Özellikle çoçukların bol olduğu yerlerde parti ve benzeri gibi etkinliklerde deneme şansınız olursa göreceksiniz ki en önce biten olmuş...
peki bu tarifi hazırladık dondurucudamı bekleyecek yoksa buzdolabının normal gözündemi,birkaç gün önceden yaparsak?
YanıtlaSilBuzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Kolay gelsin...
YanıtlaSil