Usla'da yaptığımız son yemeğimiz.
HAMUR
- 100 gr un
- 1 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
İç Dolgu:
- 1 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
- 5 adet ceviz içi
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı parmesan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Sos:
- 1 çay bardağı krema
- 1/2 adet soğan,ufak küp doğranmış
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı parmesan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞI
- Hamur malzemelerini yoğurun ve açın.
- İç dolgu için tavada yağı eritin ve balkabaklarını soteleyin.
- Ardından kabaca doğradığınız cevizi,baharatları ve parmesanı ilave ederek tuz ve karabiberle lezzetlendirin.Dolguyu oda sıcaklığında soğutun.
- Sos için tavada yağı eriterek soğanları seffaflaşana kadar pişirin.
- Ardından tüm malzemeleri ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişirin ve ocağın altını kapatın.
- Açılan hamurlara dolgu malzemesini bir çay kaşığı yardımıyla koyun ve sıkıca kapatın.
- Bol tuzlu suda yaklaşık 4 dakika haşlayarak süzdürün ve sosla karıştırarak servis edin.
- Afiyet olsun...
Bal kabağı size değişik gelebilir... hep tatlısını yapmaya alışmışızdır,fakat yerken içinde bal kabağı olduğu çokta belli olmuyor.Aksine hafif lezzetli bir tarif. Değişik lezzetlerden hoşlanıyorsanız tavsiye ederim.Hamur ölçüşü 1 kişiliktir daha çok kişiye yapmak isterseniz ölçüyü çoğaltırsınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com