MALZEMELER
- 1 kg taze karides
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı ev yapımı domates suyu
- Taze kaşar peyniri
- Tereyağı,sıvıyağ
- Deniz tuzu,karabiber
HAZIRLANIŞI
- Karidesler ayıklanır ve yıkanır.
- Tavaya 1 yemek kaşığı tereyağı ve sıvıyağ eklenir.
- Bir süre sonra fare dişi kesilmiş soğan ve sarımsaklar ilave edilip sotelenir.
- Domates suyu eklenir ve karidesler ilave edilir.
- Deniz tuzu,karabiber atılır ve 5 dakika karidesler sotelenir.
- Karidesler güveç kabına alınır ve fırına verilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede 15 dakika fırınlanır.
- Fırın kapatılır ve karideslerin üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir.
- Taze kaşar peynirinin erimesi için tekrar sıcak fırına verilir.
- Kaşar peyniri eridikten sonra servis edebilirsiniz.
bayılırım
YanıtlaSilellerine sağlık