MALZEMELER
- Kişi sayısına göre somon balığı
- 4 diş sarımsak
- Toz kırmızı biber
- Karabiber
- Deniz tuzu
- Defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
- Yıkanan somon bir tabağa konulur.
- Üzerine rendelenmiş sarımsak,baharatlar,deniz tuzu eklenir.
- Baharatların her yerine gelmesine dikkat edin.
- Yağlı bir balık olduğu için sıvıyağ eklemiyorum.
- Somon balıklarının üzerine bir adet defne yaprağı eklenir.
- 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Defne yaprakları somonların üzerinden alınır.
- Izgara teli iyice ısıtılarak üzerine somon balıları yerleştirilir.
- Arkalı önlü güzel bir renk alıncaya kadar pişirilir.
- Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Izgara balıkları pişirmek çok basittir fakat, daha önce baharatlı denememiş olabilirsiniz diye ben sizlerle paylaşmak istedim.Izgarada piştiği için hafif bir balık.Denemenizi tavsiye ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com