Blogum bugün 1 yaşına girdi.Sizlerle güzel 1 yıl...Nasıl geçti anlamadım.Tüm temennim sizlerle daha çok seneler geçirmek.Birçok blog arasından beni seçen ve takip eden yurt içi ve yurt dış tüm takipçilerime teşekkür ederim.
PANDİSPANYASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (28 cm çenber)
HAZIRLANIŞI
ÜST KAPLAMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
SON AŞAMA
PANDİSPANYASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER (28 cm çenber)
- 6 yumurta
- 30 gr ovalet (pasta katkı maddesi)
- 150 gr su
- 200 gr toz şeker
- 300 gr un
- 10 gr kabartma tozu
- 10 gr vanilya
HAZIRLANIŞI
- Tüm malzemeler karıştırma kabında 5 dak.çırpılır.
- Pişirme yapaçağınız kalıba dökülür.
- 180 derecede pişirilir.
- Pandispanya fırından çıkmadan kürdan testi uygulayın.
- 200 gr krema
- 200 gr fildişi çikolata
- 200 gr labne peyniri (suyu peçeteyle alınmış)
- 10 gr tereyağ
- Çilek
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- İçine krema,labne peynir,tereyağ eklenir ve karıştırılır.
- Hazır olan krema buzdobında sertleşene kadar bekletilir.
- Soğuyan krema mikser ile 5-10 dakakika şertleşene kadar çırpılır.
ÜST KAPLAMASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 125 gr tel kadayıf
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı ceviz içi
- Bir avuç kadayıf üst süsleme için ayrılır.
- Kadayıf el ile parçalanarak küçültülür.
- Genişce bir tencerede tereyağ eritilir.
- İçine kadayıf ve şeker ilave edilir.
- Rengi altın rengi oluncaya kadar kavrulur.
- En son ceviz ilave edilir.
SON AŞAMA
- Hazır olan pandispanya 3 eşit parçaya kesilir.
- Pandispanyanın alt kısmı tekrar çenbere yerleştirilir.
- Pandispanyanın üzerine krema konulur ve üzerine çilekler dizilir.
- Diğer katlarada aynı işlem uygulanır.
- Hazır olan pasta buzdolabında 24 saat bekletilir.
- Dinlenen pasta kelepçeli kalıptan çıkarılır.
- Üzerine kavrulmuş kadayıf eşit şekilde serpilir.
- Bir avuç kadayıf el ile şekillendirip sepet haline getirilir.
- Yağsız teflon tavada kurutulur.
- Hazır olan sepet pastanın üzerine yerletirilir.
- Üzerine çilek yerleştirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com