MALZEMELER
- 1çay bardağı pirinç
- 1 çorba kasesi yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Deniz tuzu
- Kuru nane
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
- Pirinçler yıkanır ve tercereye aktarılır.
- Üzerine su,deniz tuzu eklenir ve pirinçler hafifçe yumuşayıncaya kadar haşlanır.
- Ayrı bir kasede yoğurt,un,yumurta çırpıcı yardımı ile çırpılır.
- Yoğurt karışımın üzerine bir miktar içme suyu ilave edilir.
- Yoğurt karışımın içine tenceredeki sıcak sudan bir iki kepçe ilave edilir ve karıştırılır.
- Bu işlem yoğurt karışımının kesilmemesini sağlayacak.
- Hazır olan yoğurt karışımı tencererinin içine yavaş yavaş ilave edilerek karıştırılır.
- Sürekli aynı yöne doğru karıştırarak bir müddet pişirililr.
- Ayrı sahanda sıvıyağ kızdırılır ve içine nane atılır ve karıştırılır.
- Bu işlemi çok kısa zamanda yapınız ki nane yanmasın.
- En son naneli yağ karışımı çorbaya ilave edilir ve servise sunulur.
- Tencerenizin ebatına göre su ayarını yapabilirsiniz.
Ramazan geliyor sofralar çorbasız olmaz ellerine sağlıküsevgiler
YanıtlaSilHavalar sıcak fakat çorbasız olmuyor.Her gün olmasada arada bir yapıyoruz
YanıtlaSil