MALZEMELER
- Kişi sayısına göre kemer patlıcan
- 1 çorba kasesi beyaz peynir
- 2 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam maydonoz
- 1 tutam toz şeker
- 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
- Patlıcanları közlüyoruz.
- Kabuklarını soyup fırın kabının içerisine yan yana diziyoruz.
- Patlıcanların saplarını kesmiyoruz.
- Bir bıçak yardımı ile orta kısımlarını yarıyoruz.
- 1 diş sarımsağı rendeleyip 5 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırıp patlıcanların üzerine gezdiriyoruz.
- Beyaz peyniri rendeliyoruz ve bir tutam deniz tuzu ve karabiber ekliyoruz.
- Üzerine domates,maydonoz ve biberi ince ince doğrayıp karıştırıyoruz.
- Acısını almak için patlıcanların içine bir tutam toz şeker serpiyoruz.
- Patlıcanların içini aynı karnı yarıkta olduğu gibi dolduruyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peynirlerini patlıcanların üzerine paylaştırıyoruz.
- Üzerine dilerseniz domates ve biber ekliyebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika fırınlıyoruz.
- Sizlere vermiş olduğum tarif Oktay ustanın tarifidir.Ben severek yapıyorum.
- Bu sıcak günlerde yemeklerinizin yanında hafif bir tamamlayıcı.
- İç harcında kullanacağınız peynirin lezzetli olmasına dikkat ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com