Sıra Şef Osman Bahadır ile Usla'da yaptığımız Renkli Biberli Levreği anlatmaya geldi.Daha önce biliyorsunuz Çikolatalı Volkan keki paylaşmıştım.Bir tek Ravioli tarifi kaldı.En kısa zamanda ravioli tarifini de eklemek isterim...
MALZEMELER
- 1 adet levrek fileto (kişi sayısına göre ayarlama yapabilirsiniz)
- 1/4 adet renkli biberler (kırmızı,sarı,yeşil)
- 1/4 adet soğan,küp doğranmış
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı beyaz şarap (arzuya göre yerine sirke konulabilir)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dal taze kekik
- 1 adet defne yaprağı
- Öncelikle kendinize güzel bir balık suyu hazırlayın.
- Balığın kılçıklı kısmını kullanarak ve bir kaç sebze ile balık suyu hazırlayabilirsiniz.
- Levrek filetoyu tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Şerit doğradığınız biberleri tereyağı ile birlikte diri kalacak şekilde soteleyin ve balığın içine koyarak balığı rulo sarın.
- Biberleri sotelediğiniz tavada yağı eritin ve soğanı şeffaflaşana kadar pişirerek dövülmüş sarımsağı,kekiği,defneyaprağını,1 kepçe balık suyunu ve şarabı ilave ederek yüksek ateşte 1dakika alkolü buharlaştırın ve rulo levreği koyarak sosun içinde pişirin.
- Balığı tavaya koyduğunuzda balığı hiç oynatmadan tavayı yarı eğik tutarak tavanın içindeki suyu sürekli balığın üzerine gezdirin.Bu işlemi balık pişene kadar uygulayın.
- Şefimizin verdiği bilgiye göre bu şekilde pişirme işlemine Basting deniliyorumş.
- Sos yarı yarıya çekince balığınızı servis edin.
- Afiyet olsun.
Şimdi yapım aşamalarını resimlerle görelim.
Bu tür balık temeklerıne bayılıyorum..Paylaşımın için teşekkürler.
YanıtlaSilPişirme tekniği çok orjinaldi.Tavsiye ederim.
YanıtlaSil