MALZEMELER
- Kişi sayısına göre Enginar
- 1 çay bardağı taze bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Zeytinyağı
- Deniz tuzu
- Limon
- Soyulmuş hazır olan enginarlar yarım limon ile iyice ovulur.
- Tencereye zeytinyağı konulur.
- İçine enginarlar dizilir.
- Üzerine 1 adet limon suyu,1adet sarımsak,un,toz şeker,deniz tuzu ilave edilir.
- Enginarlarin üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edilir.
- İlk 10 dakika harlı ateşte daha sonra kısık ateşte pişirilir.
- Tencerenin üzerini yağlı kağıt ile kapatıp,enginarlar soğuyana kadar kapağını açmadan bekletiyoruz.
- Ayrı bir tencereye zeytinyağı döküp içine rendelenmiş soğan ve sarımsakları ilave edip kavuruyoruz.
- Üzerine küp küp kesilmiş havuç,patates ve bezelyeleri ilave ediyoruz.
- Deniz tuzu ve suyunu ayarladıktan sonra pişirmeye bırakıyoruz.
- Hazır olan enginarı servis tabağına alıyoruz ve içine pişmiş olan garnitürlerden dolduruyoruz.
- Üzerini dere otu veya nane ile süsleyebilirsiniz.
- Malzemeleri neden ayrı ayrı pişirdiğimi merak edenleriniz olduysa...
- Bazı bezelyeler cinsinden dolayı pişme anında koyu bir renk veriyor ve enginarların rengini değiştirebiliyor.Bu da istemediğimiz bir sonuç olur.
- Sizler kullandığınız bezelyeyi daha önce pişirdiyseniz ve renk vermediğinden eminseniz Enginar ile aynı anda pişirme yapabilirsiniz.
- Ben emin olamadığım için ayrı pişirmeyi uygun gördüm...
enginara bayılırım resimlerde çok güzel
YanıtlaSilellerine sağlık
bende bloğuma beklerim:)
Teşekkürler DERYA...Bloğunuza mutlaka bakacağım.Sevgiler...
YanıtlaSil