MALZEMELER
- Yarım bağ pazı
- 5-6 adet patates
- 2 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 çay bardağı süt
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Zeytinyağı
- Limon
- 50 gr parmesan rendesi
HAZIRLANIŞI
- Bir tencerede su kaynatıp pazı yapraklarını bir miktar bekletip soğuk suya alıyoruz.
- Soyulmuş patatesleri dörde bölüp tencereye koyuyoruz.
- Üzerine geçecek şekilde su koyup deniz tuzunu atıp haşlıyoruz.
- Tencereye bir zeytinyağı ilave ediyoruz.
- İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak ilave edip kavuruyoruz.
- Üzerine haşlanmış,rendelenmiş patatesi ilave edip kavuruyoruz.
- Daha sonra karabiber,kırmızı biber,sütü ilave edip kavuruyoruz.
- Ocağın altını kapatıp parmesan peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
- Saplarını çıkardığımız pazı yapraklarını serip içine patates harcından koyup sarıyoruz.
- Küçük bir kasede limon suyu ve zeytinyağını karıştırıyoruz.
- Servis sırasında üzerine zeytinyağı sosundan gezdiriyoruz.
değişik ama patates mutlaka yakışmıştır
YanıtlaSilellerine sağlık
sevgiler
Benim ortaya çıkardığım bir lezzet.Güzel oluyor,değişiklik arıyanlara birebir bir lezzet.Teşekkür ederim...
YanıtlaSil