MALZEMELER
HAZIRLANIŞI
- 250 gr Rigatoni makarna (yarım paket )
- 200 gr krema (1 küçük kutu)
- Parmesan peyniri (yoksa eski kaşar peyniri)
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay bardağı ceviz
- 2 diş sarımsak
- Deniz tuzu
- Karabiber
- Fesleğen
HAZIRLANIŞI
- Makarnaları al dente şeklinde deniz tuzlu ve bol suda haşlayın.
- Tavaya 1 kaşık sıvıyağ ekleyerek ince ince kesilmiş olan sarımsakları soteleyin.
- Üzerine kremayı ekleyip biraz karabiber serpin.
- Makarna suyundan 1 kepçe kadarını tavaya ilave edip al dente şeklinde haşlanmış makarnaları tavada yüksek ateşte 1-2 dakika soteleyin.
- Üzerine yağsız teflon tavada kavrulmuş cevizleri serpin.
- Rendelenmiş parmesan peyniri,fesleğen yaprakları ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com