MALZEMELER
- 500 gr köftelik kıyma
- 2 dilim bayatlamış ekmek içi
- 1 çay kaşığı karbonat (olmassa olmaz)
- 2 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- Yarım demet maydonoz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Deniz tuzu
- Yarım çay bardağı su
HAZIRLANIŞI
- Kıyma,soğan,sarımsak,karabiber,kırmızı biber,deniz tuzu,karbonat,su,ekmek içi ve maydonozu robotta 5 dakika karıştırın.
- Köfte robotun keskin bıçağıyla yapılır.
- Köfteyi buzdobında 1 gece bekletin.
- Bir huniye doldurun.
- Aynı uzunlukta kesin.
- Kızgın yağda kızartın.
- Salçalı sos ile servis yapabilirsiniz.
- Köfteyi dilerseniz ızgara veya mangalda pişirebilirsiniz.
- Bu şekilde bir pişirme yaparsanız köftenin içine biraz sıvıyağ eklerseniz pişme anında kurumaz.
- Huniyle şekillendirmek size zor gelirse,elinizi yağlayıp istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- Şarköy köftesini mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
- Denediğiniz takdirde göreceksiniz ki dışarıda yediğiniz köftelere benziyor.
- Not: Şarköy köftesini yaptığınızda mutlaka buzdolabında 1 gece bekletin.
- Aksi takdirde çok cıvık olan köfte harcını şekillendirmekte güçlük çekebilirsiniz.
Merhaba.Ben otel işletmecisiyim.Görüntüsü çok hoşuma gitti.Özellikle huniyle şekil verilmesi çok pratik.Çok miktarda yaptığım için kolay ve lezzetli tarifleri tercih ediyorum.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilelinize sağlık.içinde yumurta yok sanırım.
YanıtlaSilKöftede yumurta kullanılmıyor.Köftenin en önemli malzemesi karbonattır.
YanıtlaSil