MALZEMELER
- 1 paket Pappardelle makarna
- 1 küçük kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 6 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 3 adet sivri biber
- 3 adet biftek
- Taze fesleğen
- Karabiber
- Deniz tuzu
- Tereyağ
- Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
- Sıvıyağda rendelenmiş soğan ve sarımsakları soteleyin.
- Haşlanmış makarnanın suyundan yarım çay bardağı ayırın.
- Üzerine küp küp doğranmış domatesi,salçayı,deniz tuzunu,biberi ekledikten sonra koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin ve ayırdığınız suyu ekleyin.
- Sosa en son fesleğen yapraklarını el ile kopartıp ekleyin.
- Deniz tuzlu ve bol suda al dente haşlayıp süzdüğünüz makarnaya sosu ekleyin ve 1 dakika kısık ateşte karıştırıp,servis tabağına alın.
- Tereyağda julyen kesilmiş biftek etlerini kızartın ve makarnanın üzerine yerleştirin.
- Dilerseniz üzerine peynir rendesi ekleyebilirsiniz.
- Kullandığım Pappardelle.
neffis
YanıtlaSilTeşekkürler.
YanıtlaSil