Pastanelerde satılan kuru keklerden hoşlanıyorsanız bu tarifi beğeneceğinize eminim.
Tadı aynı Selanik gevreğine benziyor sadece onun yumuşak hali...
Hani...dilimleyip tekrar fırınlasak Selanik gevreği olacak :))
Çay ve kahvenin yanında severek tüketebileceğiniz nefis bir kek.
MALZEMELER
- 50 gr kuru kayısı
- 50 gr badem
- 50 gr tuzsuz antepfıstığı
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 3 adet büyük boy yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 su bardağı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çimdik tuz
HAZIRLANIŞI
- Karıştırma kabına sıvıyağı dökün.
- Pudra şekerini ilave edin.
- Mikser ile 5 dakika çırpın.
- Yumurtanın sarısı ve akı ayırın.
- Daha sonra şekerli yağa teker teker yumurta sarılarını karıştırın.
- Un,kabartma tozu,vanilyayı eleyerek karışama ilave edin.
- Bir kaşık yardımı ile karıştırın.
- Kesinlikle mikser kullanmayın.
- Kullanacağınız kuru meyveleri sıcak suda bekletin.
- Daha sonra kurulayıp unlayın.
- İçine kuru kayısı,badem,antep fıstığını ekleyerek karıştırın.
- Ben kuru kayısı yerine blueberry kullandım.
- Yumurta aklarına bir çimdik tuz atarak kar beyazı olana kadar mikser ile çırpın.
- Çırpılmış yumurta akını kek karışımına 2 seferde ekleyerek kaşık ile karıştırın.
- Elde ettiğiniz hamuru,yağlanmış ve unlanmış yada yağlı kağıt serilmiş kek kalıbına dökün.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 1 saat pişirin.
- Soğuduktan sonra keki kalıptan çıkarın .
- Dilimleyerek servis yapın.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
- Afiyetle...
Kekin hamuru diğer kek hamurlarından sert oluyor.Bu sizi endişelendirmesin.
Yumurta aklarını eklediğiniz zaman daha yumuşak olacaktır.
Kekte önemli olan pişirme süresine uymanız.
Diğer keklerden hamuru daha sert olduğu için pişirme süreside daha uzun oluyor.
Pişirme esnasında fırın ayarını kendinizinkine göre ayarlaya bilirsiniz.
Badem yerine fındık kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com