6 Eylül 2013 Cuma

KIYMALI LAZANYA

IMG_2135

Lazanya pişirmeyi çok seviyorum.
Vaktimin az olduğu zamanlarda bile çabucak hazırlayıp fırına sürüyorum.
Yanına ise bir çorba ve bol yeşillikli bir salata...Daha ne olsun ?
Yemeğe gelen konuklarınıza gönül rahatlığıyla ikram edebileceğiniz harika bir lezzet.
Eminim konuklarınızda böyle lezzetli bir sunumdan memnun olacaklardır.
 


MALZEMELER
  • 12 adet lazanya
  • 200 gr kaşar peyniri rendesi

KIYMA HARCI İÇİN
  • 400 gr köftelik kıyma
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 6 diş sarımsak
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Fesleğen
BEŞAMEL SOS İÇİN
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 3.5 su bardağı süt
  • Muskat cevizi


HAZIRLANIŞI
  • Soğan ve havuç küp şeklinde doğranır.
  • Tereyağı eritilerek,soğan,havuç ve ince kıyılmış sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur.
  • Kıyma eklenerek suyunu çekinceye kadar orta ateşte kavrulmaya devam edilir.
  • Deniz tuzu,karabiber,fesleğen ilave edilir.
  • 10 dakika kadar pişirilerek ateşten alınır ve soğumaya bırakılır.
  • Beşamel sosu için,un eritilmiş tereyağı ve sıvıyağda kavrulur.
  • Bir iki tık muskat cevizi rendelenir.
  • Üzerine yavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırmaya devam edilir.
  • Kıvamlı hale gelince ateşten alınır.
  • Fırın kabı yağlanır.
  • Tabana 3-4 kaşık beşamel sosu yayılır.
  • Kabın tabanını kapatacak şekilde lazanyalardan bir kaç tane yerleştirilir.
  • Lazanyaların üzeri kıyma sosu ile kaplanır.
  • Kıyma sosu üzerine bir kaç kaşık beşamel sosu yayılır.
  • Üzerine tekrar lazanya yerleştirilerek,tüm malzemeler bitene kadar bu şekilde devam edilir.
  • En üst kata lazanya yerleştirildikten sonra kalan beşamel sosu üzerine yayılır.
  • Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 30-35 dakika pişirilir.
  • Afiyetle...

IMG_2095

 Ön haşlama gerektirmeyen lazanya kullandım.

IMG_2109

4 yorum:

  1. Ellerine sağlık ,gerçekten çok patik ve lezzetli oluyor.Bende sık sık yapıyorum.Tariflerimiz aşağı yukarı aynı..sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık tüm tarifler mükemmel görünüyor blogunuza hayran kaldım. bu tarifi akşam yapmayı düşünüyorum ama muskat cevizi yok evde bir şey olur mu? bir de fesleğen yerine küçük bir kabak doğrasam ince ince sizce tadı nasıl olur?

    YanıtlaSil
  3. Merhaba,Lazanyada muscat cevizi kullanmasanız da olur.Kabak tamamen sizin zevkinize kalmış...seviyorsanız ekleyebilirsiniz.Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...