3 Ekim 2011 Pazartesi

KESTANE MANTARLI RISOTTO




















Yine yeniden Rısotto.Daha önce kültür mantarıyla yaptığım rısottoyu bu sefer kestane mantarıyla yapmak istedim.Sonuç yine çok güzel,denemenizi tavsiye ederim.




MALZEMELER (3 Kişilik )

1 su bardağı Arborıo pirinci
250 gr kestane mantarı
2 yemek kaşığı tereyağ+1 yemek kaşığı kıvam bağlamak için
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
3 su bardağı ılık tavuk vaya et suyu(evde yapılmış)
Deniz tuzu
Karabiber
Parmesan peyniri

HAZIRLANIŞI

1.Tencerede bir yemek kaşığı sıvıyağ ve 2 yemek kaşığı tereyağı eritilir.İçine rendelenmiş soğan ve ince kesilmiş sarımsaklar ilave edilerek kavrulur.Daha sonra içine ince kesilmiş mantarlar ilave edilir.2-3 dakika beraber kavrulur.

2.Kavrulan mantarların içine 1 su bardağı Arborıo pirinci ilave edilir.İçine Deniz tuzu,karabiber eklenerek 1 dakika beraber kavrulur.Daha sonra içine ılık olan et suyundan bir kepçe ilave edilir.Hep aynı yöne doğru karıştırılır.Suyu bitince tekrar bir kepçe su ilave edilerek karıştırılır.Et suyu bitene kadar bu işleme devam edilir.Bazen ocakların hız ayarından yemekler daha önce veya daha geç pişebiliyorlar.Siz piştiğini anladığınız an suyu kesebilirsiniz.

3.Pişen rısottoya en son yarım çay bardağı parmesan peyniri ilave edilerek karıştırılır.Ocağın altı kapatılır ve en son bir yemek kaşığı tereyağ ilave edilerek yavaşca karıştırılır.Servis tabağına alınır, üzerine tekrar parmesan peyniri serpilir ve sıcak olarak servis edilir.




















NOT:Dilerseniz tereyağ ve parmesan peyniri ölçüsünü çoğaltabilirsiniz.6 kişilik servis etmek istersiniz çift ölçü yapabilirsiniz.Rısottoyu piştikten hemen sonra servis etminizi öneririm.Rısotto soğuduğu zaman tekrar ısıtılan bir yemek değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...