19 Mayıs 2011 Perşembe

FISTIKLI EKLER

FISTIKLI KREMA İÇİN
1,5 su bardağı süt
4 adet yumurta sarısı
50 gr toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
170 gr fıstık ezmesi
HAZIRLANIŞI
Ocakta sütünüzü ısıtın.Başka bir kapta yumurta sarılarını ve şekeri tel çırpıcıyla pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpın.Mısır nişastasını ekleyip tekrar iyice çırpın.Ilık olan sütünüzü bu yumurtalı karışıma damlatarak yedirin yavaş yavaş birden dökerseniz yumurta sarıları pişecektir.Çırpmaya devan edin.Tencereyi tekrar ocağa alın ve koyu bir muhallebi kıvamını alana kadar,yaklaşık 5 dakika,çırpmaya devam edin.Koyu bir kıvam aldıktan sonra ocağı kapatın ve kremanızı soğumaya bırakın.Soğuyan kremanıza fıstık ezmesini ekleyin ve tekrar karıştırın.Ekler hamurunuza uygulayın.
NOT:Bir diğer tarifte verdiğim şu hamurunu ve sos tarifini uygulayabilirsiniz aynı tariftir.Fıstık ezmesini marketlerde fıstıko adı altında bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...