1 Mart 2014 Cumartesi

RULO PASTA

























Paylaşmış olduğum pastanın resmine bakıp ta sakın zor sanmayın.
Evimiz de elimizin altında bulunan malzemelerle çok çabucak hazırlanan müthiş bir lezzet.
Ben yorgun olduğum bir gece, yapmaktan vazgeçtiğim pastayı son dakika denemeye karar verip yaptım ve sonuçtan çok memnun kaldım.
İnanın mutfağa girmemle çıkmam bir oldu.6-7 dakikada pandispanyayı hazırlayıp fırına sürdüm...
Kreması da zaten pişirme gerektirmeyen kolay bir reçete.
Şimdi lafı çok uzatmadan bu şık görünümlü lezzetli pastaya geçmek istiyorum.


MALZEMELER
  • 4 büyük boy yumurta (oda ısısında)
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam deniz tuzu
Kreması için :
  • 200 gr krema  (küçük paket)
  • 200 gr fildişi kuvertür çikolata  (beyaz çikolata)
HAZIRLANIŞI
  • Derince bir kapta yumurtalar mikser ile 5 dakika çırpılır.
  • Burada püf noktası yumurtaların tam dakikasına uyularak çırpılması.
  • Saatinizi ayarlayın ve çırpın.
  • Daha sonra içine pudra şekeri ilave ederek tekrar şeker eriyene kadar çırpılır.
  • İçine yoğurt,sıvıyağ,limon suyu ekleyerek çırpma işlemine devam edilir.
  • Mikserimizin işi bitti kaldırabiliriz.
  • Un,kabartma tozu,vanilya,bir tutam deniz tuzu en az 2 kere elekten geçirilerek elenir.
  • Kuru malzemelerinizi elemeniz çok mühim...Pandispanyanın güzel kabarmasını istiyorsanız bu işlemi mutlaka yapmanız gerekiyor.Kurallara uymazsanız hüsrana uğrayabilirsiniz.
  • Sıvı karışıma un karışımı 3 kerede eklenerek spatula yardımı ile karıştırılır.
  • Karışıma kuru malzemenin tümünü aktarırsanız karıştırma işleminde zorlanabilirsiniz.
  • Yavaş yavaş eklemekte fayda var.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına karışım dökülür.
  • Sıvının her köşeye eşit gelmesi için tezgaha bir kaç kere borcamı vurun.
  • Ben yine borcamın dikdörtgen modelini kullandım.
  • Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 12 dakika pişirilir.
  • Pişen pandispanya fırında bekletilmeden hemen çıkarılır.
  • Gıda için kullanılan mutfak bezi tezgaha serilir ve üzerine bir miktar pudra şekeri serpilir.
  • Bezin üzerine pandispanya yerleştirilir ve yağlı kağıt soyulur.
  • Bezin bir ucundan tutarak pandispanya rulo şekline getirilir ve yanları kapatılarak soğuması için bir köşeye alınır.
  • Pandispanyayı soğumadan kesinlikle açmayın.
  • Çikolata benmari usulü eritilir.
  • Krema bir kapta mikser ile koyulaşana kadar çırpılır.
  • Oda ısısında olan çikolata kremaya eklenerek karıştırılır.
  • 3 dakika buzdolabına konularak bekletilir.
  • Sıkıldınız mı ? Az kaldı bitiyor : )
  • Soğuyan pandispanya yavaşça açılır ve üzerine krema sürülür.
  • Alt kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarılır.
  • Bir gece buzdolabında lezzetlerin kaynaşması için bekletilir.
  • Dilerseniz kremanızın içine meyve ekleyebilirsiniz.
  • Bir miktar kremanız artabilir.Dilerseniz krema sıkacağı ile üzerini süsleyebilirsiniz.
  • Afiyetle...


Not: Pandispanya piştikten sonra hemen sarma işlemini yapın.
Eğer bekletip daha sonra yaparım derseniz bir daha saramazsınız.Sıcaklığında sarmak gerekiyor.
Fırın kabına yağlı kağıdı serdikten sonra kenar kısımların potluk yapmaması için üçgen kalan kısımdan makasla kesilir.
Kağıt iç içe geçeceğinden düzleşme olacaktır.
Yakarıdaki görsele dikkati bakarsanız daha iyi anlayabilirsiniz.




Pandispanya piştikten sonra kenarlarında hoşunuza gitmeyen kısımlar olursa bıçakla kesip düzleştirebilirsiniz.


Pastanın orijinal tarifini görmek isterseniz burdan ulaşabilirsiniz.
Not: Ben tarifteki kremayı kullanmadım.
Yakışacağına inandığım sevdiğim kremayı uyguladım.

9 yorum:

  1. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
  2. Aldım sevgimi...Çok teşekkür ederim : )

    YanıtlaSil
  3. Ajdacim ellerine saglik,ne guzel anlatmissin..insanin hemen mutfaga girip yapasi geliyor..tabii yapacam ama yarin sabah..kekin benimkinden degisik,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Denerseniz yorumlarınızı beklerim.Size şimdiden kolaylıklar dilerim.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Merhabalar,tarifinizin müthiş olacağına çok eminim ancak; evde bulunan malzemelerle diye sevinirken beyaz fildişi kuvertür çikolata canımı sıktı:)
    Buralarda ufak tefek (ŞOK Market vs..) marketlerden başka ulaşacağım bir yer yok.
    Bunun yerine kullanabileceğimiz ve kolay ulaşılabilir bir malzeme var mıdır acaba diye danışmak istedim.Lakin bu güzel tarifi hemen yapmak istiyorum..
    Şimdiden teşekkürler,sevgiler..

    YanıtlaSil
  6. Jale hanım, üzülmeyin her zaman bir çare bulunur : ) Kuvertür çikolata yerine marketlerde satılan beyaz çikolata kullanabilirsiniz ya da kendi sevdiğiniz bir iç krema yapabilirsiniz.Sadece dikkat etmeniz gereken başka bir krema kullanacaksanız çok akışkan bir krema olmasın ki kesildiğinde düzgün dursun.Size şimdiden kolaylıklar diliyorum.Sonucu benimle de paylaşırsanız mutlu olurum.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Sarma seklini anlamadim uzun olan yerden mi yoksa kisa tarafindan mi olucak kisa tarafi kalin olmaz mi

    YanıtlaSil
  8. Seyma hanım,Boylamasına sarılacak yani uzun olan kısımdan kalın olmuyor.Eğer pandispanyanın kenarlarında fazla kızarma olursa o kısımları keserek daha güzel bir göründü yaratabilirsiniz.Kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  9. Çok hoş bir sunum olmuş. Ellerine sağlık. Becerebilirsem deneyeceğim. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...