15 Mayıs 2011 Pazar

UN KURABİYESİ


MALZEMELER
100 gr biskin veya margarin
100 gr pudra şekeri
200 gr un
2 yemek kaşıgı nişasta
2 yemek kaşıgı sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Un hariç tüm malzemeler krema kıvamına gelinceye kadar yogrulur.Daha sonra az az un yedirilir.Yoğrulan hamurunuzu bir parça koparıp uzun şerit haline getirin ve bir bıçakla kesin.Daha sonra üzerine bir çatalla bastırıp şekil verin.150 derecede 10 dak.pişirin.Çok pişirmemeye gayret edin, kurabiyelerinizin rengi dönmeden alın ve çıktıktan sonra üzenine pudra şekeri veya toz fıstık serpin.
NOT.Kurabiyenizi çok pişirirseniz sertleşir.
Biskin yağı pastacılıkta kullanılan içerisinde su bulundurmayan bir yağ çeşitidir.Biskin yağı ile yapılan kurabiyeler margarinle yapılanlara göre daha farklıdır.Kurabiyenizin pastanelerdekinin aynısı olsun isterseniz mutlaka biskin yağı kullanmanız gerekir.Burada benim kullandığım yağ biskin yağıdır.

8 yorum:

  1. Merhaba, paylasiminiz için tesekkurler... asagi yukari kaç adet veya kaç kisilik verdiginiz bu tarif?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,verdiğim ölçüden bir tepsi kurabiye çıkıyor,fakat sizin yapacağınız kurabiyelerin büyüklük ve küçüklüğüne göre sayı değişebilir.Koloy gelsin...

    YanıtlaSil
  3. MERHABA,NEFİS GÖRÜNÜYOR UN KURABİYESİNE BAYILIRIM ELLERİNİZE SAĞLIK BİSKİN YAĞINI NERDEN BULABİLİRİM?VE GR ŞEKLİNDE YAZMIŞSINIZ ACEMİYİM KAÇ BARDAK YAPAR O ŞEKİLDE BELİRTMENİZ MÜMKÜN MÜ?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba,
    Biskin yağını pasta malzemeleri satan yerlerde ve metro marketlerde bulabilirsiniz.Fakat bir detayı da belirtmek isterim...Biskin yağı 10 kg paketlerde satılıyor.Bizde alacağımız zaman 4 arkadaş birleşip alıp 4 bölüyorduk.Siz yine de satın alacağınız dükkana sorun belki istenilen miktarda satıyor olabilir. Size mutfak tartısı kullanmanızı öneririm.Hata yapma şansızın sıfıra iniyor.Kurabiyeyi denerseniz size şimdiden kolay gelsin...

    YanıtlaSil
  5. Tariflerinizin hepsi cok pratik ve cok guzel gorunuyorlar, ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  6. Tariflerinizin hepsi cok pratik ve inanılmaz lezzetli gorunuyorlar, ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  7. Biskin, asta, alba yağları bu yağların pastane ürünlerinde kullanıldığını öğrendim kullanılma sebebi daha lezzetli olduğu için değil ucuz olduğu ve ürünlerin raf ömrünü uzattığı içinmiş ... Ürünlerin ömrü uzuyor ama bizim ömrümüz kısalıyor bu yağlar hidrojenize edilmiş bitkisel yağlar yani trans yağın ta kendisi ... Bu yağların margarinlerden daha sert olmasının nedeni de daha fazla hidrojenize edilmesi yani anlayacağınız o korktuğumuz margarinlerden bin beter translar ... Varsın kurabiyelerimiz pastanelerinki gibi olmasın mis gibi tereyağlı ev yapımı olsun... Bilinçle tüketin sağlıklı kalın...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...