12 Nisan 2013 Cuma

Fırında Çıtır Baby Patates



Hemen hemen hepimiz fırında patates yapmışızdır.
Bugün paylaşacağım reçete, görünümüyle cezbeden yapımıyla pratik olan bir çeşit patates...
Aslında patatesin her hali bir başka güzel olur...Neyin yanına yaparsanız yapın sonuç mükemmeldir.
Yeter ki pişirmeye karar verelim.
AAAA hazır mutfağa gitmişken, belki benim baby patateslerimi pişirmek istersin...


MALZEMELER
  • Kişi sayısına göre baby patates
  • Tereyağ
  • Deniz tuzu
  • Karabiber,kırmızı toz biber,biberiye,kekik
  • Parmesan veya dilediğin bir çeşit peynir

HAZIRLANIŞI
  • Patatesler tuzlu suda yarı pişmiş olarak haşlanır.
  • Haşlanan patatesler yağlanmış fırın kabına alınır.
  • Patateslerin üzeri bir çatal yardımı ile bastırılır ve üzerinde yarıklar oluşması sağlanır.
  • Üzerinde tahribat yapın ki üzerine ekleyeceğiniz malzemeyi içine çeksin.
  • Patateslerin her birine bir çay kaşığı tereyağ konulur.
  • Deniz tuzu,karabiber,kırmızı toz biber,kekik serpilir.
  • Üzerine biraz sızma zeytinyağı gezdirilir.
  • En son parmesan peyniri rendelenir.Parmesan yerine eski kaşar peyniri kullanabilirsiniz.
  • Patatesler fırına verilir ve üzeri renk alıncaya kadar fırınlanır.
  • Fırından çıktıktan sonra üzerini dilediğin gibi süsleyebilirsin.
  • Afiyetle...


2 yorum:

  1. pratik ve güzel
    deneyeceğim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  2. Hande hanım,denerseniz yorumunuzu bekleriz.Sevgiler..

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...