TABAN MALZEMELERİ (24 cm kelepçeli kalıp)
1 paket Eti Burçak (çekilmiş)
70 gr fındık (kavrulmuş iri parçalı çekilmiş)
90 gr tereyağ(eritilmiş)
DOLGU MALZEMELERİ
550 gr labne
150 gr toz şeker
15 gr un
1 adet yumurta sarısı
3 adet butün yumurta
35 gr krema
35 gr fındık(kavrulmuş iri parçalı)
60 gr taze yada dondurulmuş frambuaz
TABANIN HAZIRLANIŞI
Blender'da çekilmiş bisküvi ve fındığı eritilmiş tereyağı ile karıştırın.
Bu karışımı kalıbın tabanına sıkıştırarak yayın ve dondurun.
DOLGUNUN HAZIRLANIŞI
1.Büyük bir kapta krem peyniri iyice açılıp kabarana kadar çırpın.
2.Toz şeker ve unu ekleyerek karışım pürüzsüz bir hal alana kadar çırpmaya devam edin.
3.Yumurta sarıları ve bütün yumurtaları teker teker,aralarda çırparak karışıma iyice yedirin.
4.Kremayı da ekleyin,ama çok kısa sadece yeteri kadar karıştırın.
5.Karışımı kalıptaki tabanın üzerine dökün,frambuazları serpiştirin.Cheesecake'i sadece ilk 15 dakika için 200 derecede fırınlayın.Fırın ısısını 90 dereceye düşürerek yaklaşık 1 saat daha pişirme işlemine devam edin.
6.Fırını söndürün,ancak cheesecake'i 1 saat kadar fırının içinde bırakarak yavaş yavaş soğumasını sağlayın.Fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabına koyun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com