2 Haziran 2011 Perşembe

FISTIKLI UN KURABİYESİ





MALZEMELER

  • 93 gr biskin
  • 93 gr pudra şekeri
  • 180 gr un
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • Bir fiske deniz tuzu
  • Üzeri için fıstık

HAZIRLANIŞI

  • Un ve şeker yoğrulur.
  • İçine tüm malzemeler konur ve yuvarlak şekilde şekil verilir.
  • Ortasına fıstık batırılır.
  • 150 derecede 8 dakika pişirilir.
  • Çok pişirmeyin sertleşir.
  • Dilerseniz pişen kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
NOT:Pastane usulü un kurabiyesi istiyorsanız mutlaka biskin yağı kullamanız gerekir.
Kurabiyeye o güzel kıvamı veren biskin yağıdır.
Biskin yağında su oranı olmadığı için normal yağlara göre kullanıldığı üründe farklılık yaratır.



NOT:Hamurunuz bu kıvamda olmalıdır. (Eğer kurabileyer çok olsun isterseniz çift ölçü yapabilirsiniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...