MALZEMELER
- 93 gr biskin
- 93 gr pudra şekeri
- 180 gr un
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- Bir fiske deniz tuzu
- Üzeri için fıstık
HAZIRLANIŞI
- Un ve şeker yoğrulur.
- İçine tüm malzemeler konur ve yuvarlak şekilde şekil verilir.
- Ortasına fıstık batırılır.
- 150 derecede 8 dakika pişirilir.
- Çok pişirmeyin sertleşir.
- Dilerseniz pişen kurabiyenin üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Kurabiyeye o güzel kıvamı veren biskin yağıdır.
Biskin yağında su oranı olmadığı için normal yağlara göre kullanıldığı üründe farklılık yaratır.
NOT:Hamurunuz bu kıvamda olmalıdır. (Eğer kurabileyer çok olsun isterseniz çift ölçü yapabilirsiniz)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com