3 Temmuz 2011 Pazar

KÖZ PATLICAN ÇORBASI



MALZEMELER

4 adet patlıcan
1 adet patates
1 adet kuru soğan
4 adet sarımsak
1 paket krema
Yarım yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Muskat
Deniz tuzu

HAZIRLANIŞI

1.Öncelikle patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
2.Tencereye çok az sıvıyağ ilave edin soğanları kavuracak kadar.
3.Sıvıyağda sarımsak,soğanı kavurun ve üzerine bir adet patatesi küçük küçük doğrayıp içine atın.
4.Daha sonra doğradığınız patlıcanları,bir tutam muscat rendesi, tuzunu, suyunu ilave edin ve pişirin.
5.Piştikten sonra kremasını ve yarım kaşık tereyağını ilave edip bir iki dakika daha pişirin.
6.Hazır olan çorbanıza istediğiniz sunumu yapabilirsiniz.Ben üzerine 7 tahıllı simit krokan yaptım.Ekmek krokanda olabilir.
NOT:Köz patlıcan çorbasını en azından bir kere denemenizi tavsiye ederim.Lezzetine garanti veriyorum.Damak çatlatan bir çorbadan mahrum kalmanızı istemem.

2 yorum:

  1. merhaba, tarifiniz çok ilgi çekici görünüyor, acaba ne kadar su eklememiz gerekiyor? teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Merhaba,Sizin kullanacağınız malzemenin büyüklük ve küçüklük oranını bilemedim için şu kadar su koyun diyemem.Malum her patlıcanın ve patatesin oranları farklı oluyor.Siz göz kararı tencerenize göre su ekleyin.Sıcak suyunuz bir kenarda olsun.Çorbanın koyu olduğunu görürseniz biraz sıcak su ekliyebilirsiniz.Şimdiden size kolay gelsin.Aklınaz takılan bir şey olursa sormaktan çekinmeyin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...