17 Temmuz 2011 Pazar

SAÇ KAVURMA





















MALZEMELER

500 gr kuzu kuşbaşı(saç kavurmalık)
2 adet kırmızı biber
4 adet yeşil sivri biber
2 adet büyük domates
1 adet kuru soğan
4 adet sarımsak
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tereyağ
Kekik,karabiber,pul biber,deniz tuzu
1 adet kesme şeker



HAZIRLANIŞI

1.Tavada sıvıyağı kızdıralım.Ocağın altını harlı hale getirip, etleri içine atıp bir adet kesme şekeri ilave edelim ve kavuralım.
2.Kavrulan etler yağa bindiği zaman(suyunu çekip güzel bir renk alınca)rendelenmiş soğanı, doğranmış sarımsakları ve tereyağını içine atıp birlikte kavuralım.
3.Daha sonra içine biberleri ilave edelim.Bu aşamada tuzunu,baharatlarını atalım.Baharatları ölçü olarak vermiyorum siz kendi damak tadınıza göre ayarlıyabilirsiniz.Kavurmaya devam edelim.(3 dakika kadar)
4.Son aşamada kabukları soyulmuş, kuşbaşı doğranmış, domatesleri ilave edip domatesler suyunu çekinceye kadar kavuralım.Altını kapatalım.Sıcak olarak servis yapalım.



















NOT:Yapımı kolay çok pratik bir yemek.Ani gelen misafirlerinize bile hazırlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...