13 Eylül 2011 Salı

GAVURDAĞI SALATASI





















MERHABA
Uzun bir aradan sonra yine birlikteyiz.Tatilde edindiğim yeni bilgileri ve tarifleri sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyorum,fakat bu ara pek vaktim olmadı.Fırsat buldukça sizlerle paylaşımlarım devan edecek.Bu kış sizlerle çok güzel tarifler yapacağız.Benden beklenen cheesecake ve pasta tariflerine daha çok ağırlık vermeyi düşünüyorum.Yeni sezonumuzu güzel bir salatayla açmak istedim.Yapımı bir okadar basit ve iştah açıcı.Diğer güzel lezzetlere buluşmak dileğiyle...


MALZEMELER

4 adet italyan (balıkesir)domatesi
4 adet salatalık
1 adet kuru kırmızı soğan
3 adet sivri biber
4-5 dal maydanoz
Yarım limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Zeytinyağı
Deniz tuzu
Üzeri için ceviz



HAZIRLANIŞI

1.Domates ve salatalığın kabuklarını soyun.İtalyan domatesini tercih etmemin sebebi salatada sulanmaması.
2.Derince bir kaseye domates ve salatalığı ince ince küçük ebatlarda doğrayın.Daha sonra içine küçük küçük yemeklik doğranmış kırmızı soğanı ilave edin.
3.Sivri biberi ve maydanozu ince ince doğrayıp ilave edin.
4.Üzerine yarım limon suyunu,zeytinyağını,1 yemek kaşığı nar ekşisini,deniz tuzunu ilave edip karıştırın.
5.Servis edeceğiniz tabağa salatayı döküp,üzerine bolca küçük kıyılmış ceviz serpin.



















Yemeye doyamayacağınız güzel bir salata.Yapımı zaten bildiğimiz salata fakat ceviz ve nar ekşisi inanılmaz lezzet veriyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...