24 Ekim 2011 Pazartesi

ÇATAL






















İş yaşantısında çalışan kesimler için ayrı bir lezzetdir çatal.Acıkır gibi olduğumuzda, hemen yakın bir pastahaneden bir çatal temin edilir ve yanında güzel bir çayla eşlik edilir.Ev hanımları için ise çay davetlerinde mükemmel bir tamamlayıcıdır.Yapımı basit,lezzetli,kıyır kıyır bir çatal yapmak istiyor iseniz haydi iş başına : )


MALZEMELER (16 adet )

125 gr oda ısısında tereyağ veya margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta akı,sarısı üzerine
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
Üzeri için çörek otu


HAZIRLANIŞI

1.Derince bir kapta un hariç tüm malzemeler konularak karıştırılır.
Un azar azar eklenerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur olana kadar yoğrulur.10 dakika buzdolabına konarak dinlendirilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp elimizle çubuk şekli verilir.Ben orta boy olarak yaptım eğer siz daha büyük olsun isterseniz çubuk boyunu uzun tutabilirsiniz.

2.İki çubuk halinde olan parçaları uç kısımlarından birleştirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.Üzerine fırça ile yumurta sarısı sürülür.Eğer çatalda çizgiler oluşturmak istiyorsanız bir kürdan yardımı ile hamura çizikler atabilirsiniz.En son üzerine çörek otu serpip 180 derecede 30 dakika pişirilir.




















Benim bu ölçümden 16 adet orta boy çatal çıkıyor.Eğer siz daha çok çıksın isterseniz çift ölçü yapabilirsiniz.Bir diğer önerimde değişik lezzetlerden hoşlanıyorsanız içine damla sakızı,limon kabuğu gibi aromaları katabilirsiniz.Yok ben klasiklerden hoşlanırım derseniz mahlep en iyisidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...