25 Ekim 2011 Salı

ETLİ NOHUTLU PİLAV




















MALZEMELER

2 su bardağı pirinç
250 gr kuzu eti
1 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Deniz tuzu,karabiber
Defne yaprağı
Sıvıyağ


HAZIRLANIŞI

1.Kuzu etlerini minik minik doğrayıp tencereye alıyoruz.Üzerine dört parmak çıkacak kadar soğuk su ve defne yaprağı ekliyoruz.Hızlı pişirmek için düdüklü tencereye koyup kapağını kapatmadan bir taşım kaynatıyoruz.Üzerine çıkan köpüğü alıp etlerin pişmesine yakın tencerenin kapağını kapatıyoruz.

2.Pilav tenceresine sıvı yağı koyup ince doğranmış kuru soğanı ve sarımsağı 3 dakika kavuruyoruz.Üzerine tuzlu ılık suda bekleyen pirinçleri yıkayıp ilave ediyoruz.Soğanla birlikte kavuruyoruz.Deniz tuzunu ve karabiberi ilave ediyoruz.Pişmiş olan etleri,önceden haşlanmış nohutları ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz.Pişmiş etin suyundan bardakla ölçerek 2 buçuk bardak suyu ilave ediyoruz.Eğer etin suyu az gelmişse kaynar su ilave edip kıvamını ayarlıyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp suyu kaynadıktan sonra ocağın en küçük gözüne alıp altını en kısığa getirip pişiriyoruz.Piştikten sonra bir kere yavaşca karıştırıp kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.Eğer pilavınızın suyu az gelirse çok az sıcak su ilave edebilirsiniz.Bu gibi pilavlarda su ayarına dikkat etmek gerekiyor.İçine malzeme girdiğinde,katılan malzemede su bırakabileceğinden temkinli gitmekte fayda var.Fakat siz pilavın altını kapatmadan son bir kontrol yapabilirsiniz.Demlenme sırasındada pilav çok güzel kendi ayarını buluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...