17 Kasım 2011 Perşembe

SOSİSLİ MİNİ BÖREKİTAS





















Daha öncede sizlerle börekitas tarifini paylaşmıştım.
O tarifimde hamur merdane ile açılıyordu.
Bir arkadaşım biraz zor olduğunu söyleyince bende sizlerle daha pratik ve yapımı basit olan bu tarifimi paylaşmak istedim.Ben börekitası çok sevdiğimden sıklıkla yapıyorum.Sizlerde bu yapımı basit olan tarifi uygularsanız,çıkan sonuçtan çok memnun kalacaksınız.



MALZEMELER

2 Türk kahve fincanı zeytinyağı
1 Türk kahve fincanı su
1 yumurta sarısı içine akı üzerine
70 gr kaşar peyniri veya beyaz peynir
1 çay kaşığı domates salçası
Aldığı kadar un
Deniz tuzu
Üzeri için çörek otu



İçi için:
7 adet sosis
1 adet kuru soğan
1 adet sarımsak
1 adet kırmızı biber
1 adet yeşil biber
Sıvıyağ,deniz tuzu
Karabiber,kekik

Hamurun hazırlanması:

1.Su,zeytinyağı ve tuz karıştırılıp,bir yumurta sarısı,salça ve peynir eklenir.
İstediğiniz peyniri kullanabilirsiniz.
Karışımın içine un ilave edilir ve yoğrulur.
Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir.

İçi için:
Sosisler önce haşlanır.
Daha sonra sıvıyağ eklediğiniz bir tavada önce soğan ve sarımsak pembeleşene kadar kavrulur.
İçine küçük küçük doğranmış kırmızı biber ve yeşil biber ilave edilerek beraber kavrulur.
Haşlanmış sosisler küçük küçük kesilerek içine ilave edilir.
Deniz tuzu,karabiber,kekik ilave edilerek beraber 4-5 dakika pişirilir.


HAZIRLANMASI

1.Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır.
Ben eşit olması için 20 gr olarak tarttım.
Hepsi aynı boyda oldular.
Mutfak tartınız yoksa göz kararı yapabilirsiniz.

2.Hamur elin ayasıyla hafifçe bastırılarak küçük bezeler yapılır.
Bezelerin üstüne başparmağın içiyle iyice bastırılarak malzemeyi koyacak çukur oluşturulur.
Sosis harcı ortalarına bir miktar konur.
Bezelerin harç konulan kısmından hamur büzülerek uçları birleştirilir.
Yada bir zemin üzerinde elinizle hamuru açıp iç harcını ekledikten sonra hamuru büzerekte kapatabilirsiniz.
Size hangi yol basit geliyorsa onu uygularsınız.





















3.Hamurun üzerine yumurta akı sürülür ve çörek otuna batırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
180 derecede 25-30 dakika renk alıncaya kadar pişirilir.
Dilerseniz üzerine rende kaşar,susam veya haşhaş kullanabilirsiniz.
Daha önceki tarifimizde üzerine rende peynir kullandığım için tekrarı olmasın diye çörek otu kullandım.Aslında üzerine rende kaşar kullanılıyor.


İçine sosis yerine dilediğiniz harcı kullanabilirsiniz.Fakat sosisli çok güzel oluyor.Artık bu kadar övgüye mutlaka denersiniz diye tahmin ediyorum.



















Bu kadar az malzemeyle bu lezzet müthiş.
Mutlaka denemelisiniz.

2 yorum:

  1. harika görünüyor sosisli yerine hangi malzemeyle yapılabilir.

    YanıtlaSil
  2. Ispanaklı,köz patlıcanlı,mantarlı,kıymalı ve peynirli gibi bir çok seçeneklerden birini uygulayabilirsiniz.Sosislide denemenizi tavsiye ederim güzel oluyor.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...