7 Aralık 2011 Çarşamba

AŞURE





















EVİMİZİN BEREKETİ


MALZEMELER
2 su bardağı buğday
1 su bardağı kuru fasülye
1 su bardağı nohut
4-5 adet kuru incir
4-5 adet kuru kayısı
1 adet elma
Dolmalık fıstık
Yarım portakal kabuğu rendesi
Karanfil
Kuş üzümü
4 su bardağı toz şeker
Bir çimdik deniz tuzu

Üzeri için:
Nar
Fındık
Ceviz
Toz antep fıstık
Hindistan cevizi
Tarçın





















HAZIRLANIŞI
.Akşamdan ayrı ayrı ıslattığınız buğday,fasülye ve nohutu düdüklü tencerede ayrı ayrı pişirin.
.Genişçe bir tencereye pişmiş olan buğdayların suyunu süzerek alın.
.Üzerine çıkacak kadar sıcak su ilave edin ve ocağın altını açın.
.Su kaynadıktan sonra nohut ve fasülyeleri ilave edin.
.Bir elmaya karanfilleri batırıp tencerinin içine atın.
.Sıcak suda bekletiğiniz kayısı ve inciri doğrayın.
.Kayısıları tencerenin içine ilave edin.
.4 su bardağı toz şekeri ilave edin.
.Eğer daha tatlı seviyorsanız şeker oranını arttırabilirsiniz.
.Portakal kabuğu rendesi ve bir çimdik deniz tuzu ilave edin.
.Dolmalık fıstıkları dilerseniz içine yada üzerinde kullanabilirsiniz.
.Ara ara tencerenizi karıştırın ki dibi tutmasın.
.15 dakika kaynadıktan sonra tencerenin içinden elmayı alın.
.Servis yapacağınız her kasenin dibine doğranmış incirler paylaştırılarak bir tutam konulur.
.İncirleri içine atmamamızın sebebi aşurenin rengini değiştirmemesi.
.Kaselere eşit miktarda aşure taksim edilir.
.Sıcakken sulu gözüken aşure soğuduktan sonra katılaşacağı için kaselere konulurken sıvı şeklinde olmasında yarar vardır.Çokta sulu olmasın.
.Kaselere alınan aşurenin üzerini süslemek için 4-5 dakika beklenir.
.Aşurenin üzeri kabuk tuttuğunda biraz tarçın serpilir.
.Üzerine fındık,kuş üzümü,ceviz,antep fıstığı,hindistan cevizi,nar ilave edilir.
.Dilediğiniz kuruyemişi kullanabilirsiniz.
.Soğuk olarak servis edilir.
.Aşureniz daha beyaz olsun isterseniz 1 bardak süt ekleyebilirsiniz.
























Ölçüleri siz daha çok veya daha az olarak değiştirebilirsiniz.
İş takvimini güzel ayarladığınız zaman hiç yorulmadan Aşurenizi yapabilirsiniz.
1.Gece yatmadan bakliyatları ıslatın.
2.Ertesi sabah hemen düdüklüde haşlayın.
3.Ertesi gün pişirin ve dağıtın.
Vaktiniz varsa bakliyatları pişirdiğiniz günde aşureyi tamamlayabilirsiniz.


3 yorum:

  1. ellerinize saglık muhtesem gözukuyor.

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü çok güzel ellerinize sağlık bende bloğuma beklerim

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...