8 Aralık 2011 Perşembe

MEYANELİ GEMİCİ ÇORBASI





















MALZEMELER (6 kişilik)

1 Adet levrek (çinekop balığındanda olur)
1 Adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 Adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
1 Tutam maydonoz veya dereotu
1 Adet havuç
1 tık muskat rendesi
Deniz tuzu,karabiber
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
.Balığı yıkıyoruz.
.Bir tencereye alıp balığın üzerine yaklaşık 4 parmak geçecek şekilde soğuk su dolduruyoruz.
.Üzerine defne yaprağını,maydonoz saplarını,iri doğranmış kuru soğanı,sarımsağı,karabiberi ilave ediyoruz.
.Ocağımızın altını yakıyoruz.
.Kaynamaya başlayınca üzerine çıkan köpüğü alıyoruz.
.Balık pişene kadar kaynatıyoruz.
.Balık piştikten sonra kevgir yardımıyla tabağa alıyoruz ve soğumasını bekliyoruz.
.Soğuduktan sonra balığımızın etlerini küçük parçalar şeklinde ayıklıyoruz.
.Bir tencereye sıvıyağ koyuyoruz.
.Üzerine un koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.
.Bir tık muskat rendeliyoruz ve deniz tuzunu atıyoruz.
.Havucu rendeleyip kavurduğumuz unun üzerine ilave edip 2-3 dakika kavuruyoruz.
.1 yemek kaşığı irmik ilave ediyoruz.
.Meyanemizin açılması için 1 bardak soğuk su döküyoruz.
.Hemen balık suyunu tenceremizin içine tel süzgeçle süzüyoruz.
.Çorbamız kaynamaya başlayınca balıkları ilave ediyoruz.
.Tuzunu ve suyunu kontrol ediyoruz.
.Çorbamız pişince içine ince doğranmış maydonozu yada dereotunu koyup servis yapıyoruz.
.Hiç tereddüt etmeden bu çorbayı mutlaka denemenizi isterim.
.Çorbada rahatsız edici balık kokusu olmuyor.
.Hafif ve çok lezzetli bir çorba,denerseniz bana hak vereceksinizdir.

NOT:Balığı aldığınızda balıkçıya çorba yapımında kullanacağınızı söyleyin ki başını ve kılçıklarınıda versin.

1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...