12 Aralık 2011 Pazartesi

MUHALLEBİLİ KADAYIF




MALZEMELER
  • 250 gr tel kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ceviz

MUHALLEBİSİ İÇİN
  • 1 kg süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker (çok tatlı sevmiyorsanız biraz azaltabilirsiniz)
  • 1 paket krem şanti


HAZIRLANIŞI
  • İlk önce tel kadayıfı elimizle çekerek parçalıyoruz.
  • Daha kısa olsunki kavrulması kolay olsun.
  • Tencereye tereyağı ekleyip eritiyoruz.
  • Üzerine tel kadayıfı,toz şekeri ve cevizi ekliyoruz.
  • Kadayıf renk değiştirinceye kadar kavuruyoruz.
  • Kavrulan kadayıfı bir kenara soğumaya alıyoruz.
  • Muhallebisi için tencereye sütü ilave ediyoruz.
  • Üzerine toz şekeri,unu,nişastayı ilave edip karıştırıyoruz.
  • Muhallebiyi hiç bırakmadan çırparak pişiriyoruz.
  • Tenceredeki muhallebi göz göz olunca ocağın altını kapatıyoruz.
  • Muhallebiyi soğuyana kadar bekletiyoruz.
  • Soğuyan muhallebinin içine 1 paket krem şantiyi ilave ediyoruz.
  • Mikser ile iyice karışıncaya kadar karıştırıyoruz.
  • Kadayıfın yarısını büyük borcama aktarıyoruz.
  • Üzerine hazır olan muhallebiyi döküyoruz.
  • Muhallebinin üzerine tekrar kalan kadayıfı serpiştiriyoruz.
  • Buzdolabında en az 4 saat bekletip soğuk olarak servis ediyoruz.
  • Bir gece bekletirseniz daha iyi sonuç alırsınız.
  • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.


Muhallebili kadayıf bundan 6 yıl önce keşfettiğim ve tüm yakınlarım tarafından çok beğenilen ve herkes tarafından yapılan bir tatlı oldu.Şimdi ise herkes tarafından bilinen bir tatlı,fakat olur ya aramızda belki bilmeyenler olabilir diye yada bir yerlerde görmüştür fakat deneme fırsatı bulumamıştır.Bende bu sebepten bu güzel tatlıyı sizlerle paylaşmak istedim.

7 yorum:

  1. Ellerine saglik, ben de cok severim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Nefis.Sunumuna da ayrıca bayıldığımı belirtmek isterim.

    YanıtlaSil
  3. Büşra,çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  4. Bir bardak şeker demişsiniz su bardağımı çay bardağımı

    YanıtlaSil
  5. Emine hanım,Su bardağı olacak.Uyarınız için teşekkürler,hemen düzeltiyorum.

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, tarifinizi denemek istiyorum fakat muhallebiye kattiginiz krem santiyi ayri bir yerde sut ile hazirlayarak mi yoksa toz halinde mi ekliyoruz muhallebiye, bu konuya aciklik getirebilirseniz sevinirim, tarifleriniz damak tadimiza cok uyuyor hepsini cok begendim tebrik ederim sizi..

    YanıtlaSil
  7. Rüya hanım;
    Krem şantiyi toz olarak döküyoruz.Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...