27 Ocak 2012 Cuma

ELMALI BAVYERA CHEESECAKE





















Kalıp:24 cm.yuvarlak kelepçe veya çenber
Tart Malzemeleri:

85 gr un
50 gr margarin veya tereyağ(soğuk)
30 gr pudra şekeri
1 paket vanilya

Dolgu Malzemeleri:

450 gr labne peyniri
100 gr toz şeker
2 adet yumurta
1 paket vanilya

Üst Malzemeleri:

2 adet orta boy elma (soyulup dilimlenmiş)
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
30 gr ceviz(iri çekilmiş)

Tartın Hazırlanışı:

.Un,pudra şekeri ve vanilyayı soğuk yağla birlikte parmak uçlarınızla ufalayarak karıştırın.Hamurunuz ilk önce ekmek kırıntısı şeklini alacak.Daha sonra hamur toplanır toplanmaz yoğurmayı bırakın.

.Hamuru strechleyerek 10 dak. kadar buzdolabında dinlendirin.

.Hamuru unlu bir tezgah üzerinde açın ve yağlı kağıt serilmiş çenber kalıbınızın altına yerleştirin ve pişirin.


Dolgunun Hazırlanışı:

.Labne peynirini açtıktan sonra üzerine havlu peçete koyup fazla suyunu alması için bir müddet bekletin.

.Büyük bir kapta tüm dolgu malzemesini iyice homojen hale gelene kadar karıştırın.(Çok fazla çıpmayın)

.Karışımı,kalıbınızın içine yerleştirdiğiniz pişmiş tart hamurunun üzerine dökün.


Elmalı Kısmın Hazırlanışı:

.Dilimlenmiş elma,toz şeker,tarçını iyice karıştırın.

.Elma dilimlerini peynir karışımın üzerine yayın ve kırık cevizleri en üste serpin.

.Cheesecake'i sadece ilk 15 dakika için 170 derecede fırınlayın.

.Fırın ısısını 130 dereceye düşürerek yaklışık 45 dakika daha pişirme işlemine devam edin.

.Cheesecake'i fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına ulaştığında buzdolabına koyarak servisten önce soğutun.

.Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.







Bavyera Almanya'nın çok ünlü bir tatlısıdır.İlerleyen günlerde çok lezzetli olan Bavyera kremasınıda yapıp sizlerle paylaşmak istiyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...