29 Ocak 2012 Pazar

Tartelettes a la noix de coco et au chocolat




Hindistan cevizli ve çikolatalı tartalöt

Bundan bir yıl kadar önce fransız yemeklerine olan düşkünlüğüm sayesinde sevgili Esra'yı tanıma sansım oldu.Kendisini tanıma şerefine eriştiğim için kendimi şanşlı hissediyorum.Sizlerle bugün paylaşacağım lezzet kendisi tarafından yapılmış olan reçetedir.Esra'cığımın bloğunda gördüğüm zaman mutlaka denemeliyim dedim.Hidistan cevizli olan tatlılara karşı özel bir zafım var çok seviyorum...Sizlerde benim gibi hindistan cevizini seviyorsanız şiddetle tavsiye ederim.Orjinal tarife burdan bakabilirsiniz.



HAMURU İÇİN MALZEMELER

2 yumurtanın akı
125 gr şeker
1 paket şekerli vanilya
yarım limonun rendesi
200 gr hindistan cevizi rendesi


Garnitürü için:

200 ml. krema
20 gr. pudra şekeri.
150 gr. çikolata
2 tüm ve 1 yumurtanın sarısı
10 gr. tereyağ




Bu tür mutfak aletlerine ihtiyacınız var ise  tchibo'dan temin edebilirsiniz.Her hafta değişen temalarını takip ederseniz mutlaka işinize yarayacak birşeyler bulabilirsiniz.Ben kalıplarımı 2 sene önce almıştım,çok kullanışlılar.Sizlerde almak isterseniz takip edin mutlaka aynı tema tekrar edilecektir.


HAZIRLANIŞI

.Karıştırma kabına tüm malzemeler konur ve yoğrulur.


.Tartalöt kalıpları yağlarır  ve içine hindistan cevizi harcı yerleştirilir.









.Garnitürü için; bir tencerede krema,çikolata,tereyağ ve pudra şekerini birleştirelim ve kısık ateşe koyalım.

.Çikolata eriyen kadar karıştıralım  ve yumuşak bir karışım olunca ocağın altını kapatalım.

.Karışım soğuması için bir müddet bekletelim.

.Soğuyan karışıma limon kabuğu rendesi ve yumurtaları ilave edip iyice çırpalım.

.Karışımı kalıplara dökelim ve önceden ısıltılmış fırında 150 derecede 15 dakika pişirelim.

.Fırından çıktıktan sonra soğutup servis yapalım.



Bu güzel ve lezzetli tarifi bizlerle paylaşan
 (İrmik hanım'ın tatlıları) ESRA ÖZKUTLU'ya çok teşekkürler.

Not:Evinizde uygun bir pişirme kalıbınız yok ise muffin kalıplarında veya büyük tart kalıplarında hazırlayıp dilim dilim keserek servis yapabilirsiniz.







2 yorum:

  1. süper görünüyor Ajdacım... ne güzel tek porsiyonluk altı çıkan kalıp bulmuşsun. daha pratik! irmik hanım'dan sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bizden de kucak dolusu sevgiler İrmik hanıma gitsin :))

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...