24 Şubat 2012 Cuma

Çiğ Börek


MALZEMELER
4 su bardağı un
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı deniz tuzu

İçi için:Beyaz peynir
(Dilerseniz iç malzemesini değiştirip kıymalı,ıspanaklı,patatesli yapabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabına 2 çorba kaşığı yoğurt,4 su bardağı un ve 1 su bardağı suyu koyup iyice yoğurun.
Bir miktar unu tezgaha serpin.Unlu tezgaha bir sıkımlık hamuru koyun.
Koyduğunuz hamurları iyice yuvarlayın.
Tezgahı tekrar unlayıp hamurları merdane ile açın.
İçine hazırladığınız malzemeyi yeterince koyun.
Hamurların kenarlarını bir tabak yardımıyla kesin.
Parmaklarınızla ucunu şekillendirin.
Kızartma yapacağınız tavaya sıvıyağı koyup kızdırın.
Börekleri yağda 2-3 dakika çevirerek kızartın.
Kızarttığınız börekleri içine kağıt havlu serdiğiniz bir tabağa alın.
Sıcak olarak servis yapın.



4 yorum:

  1. ellerine sağlık pazar kahvaltısı için süper
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ellerinize sağlık :) sonucu yazacağım :)
    Tuba Özgüler Özçakmak

    YanıtlaSil
  3. Cok severim, ellerine saglik. Sevgiler Berlin`den

    YanıtlaSil
  4. Tuba hanım sonucu merakle bekleyeceğim.
    Nesrin güzel yorumun için çok teşekkür ederim.Bizdende size bol bol sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...