2 Şubat 2012 Perşembe

HAŞHAŞLI KRAKER



















MALZEMELER

1 su bardağı un
1 çay kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
8 yemek kaşığı krema

Üzeri için :Deniz tuzu,süt

HAZIRLANIŞI

.Karıştırma kabında tüm malzemeler konularak karıştırılır.

.Tezgah üzerinde hamur merdane yardımı ile açılır.

.Kalıpla veya bıcak yardımı ile küçük karelere ayrılır.

.Üzerine fırça yardımı ile süt sürülür ve deniz tuzu serpilir.

.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.

.180 derecede üzeri renk alıncaya kadar pişirilir.




















Hamur bu ölçüde oluyor.Daha çok çıksın isterseniz çift ölçü yapabilirsiniz.



















Merdane ile açıp şekillendirin.



















Kaynak:Dünyanın en güzel kurabiyeleri.
Ben ölçüde biraz değişiklik yaptım ve bu haliyle çok güzel oldu.Kıyır kıyır,çok güzel kraker oldular mutlaka denemenizi tavsiye ederim.Dünyanın en güzel kurabiyeleri kitabını satın almak isterseniz int.daha uygun fiyatta.Satış mağazalarında bayağı pahallı.İnceleme fırsatınız olursa içinde rulo kat gibi çok değişik kurabiyeler var.Ben ara ara en beğendiklerimi sizlerle paylaşacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...