12 Mart 2012 Pazartesi

Champignon Lasagne

Şampiyon Lazanya

MALZEMELER
9 yaprak lazanya
400 gr kıyma
400 gr mantar
7-8 dilim pastırma
1 büyük boy kuru soğan
7-8 diş sarımsak
300 gr domates püresi
1 yemek kaşığı sirke
Parmesan peyniri
1 adet defne yaprağı
Karabiber,deniz tuzu,fesleğen,kırımız biber

Beşamel sos için gerekli malzemeler
3 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
3 su bardağı süt
1 tık muskat rendesi
Deniz tuzu,karabiber

Kıymalı sosun hazırlanışı
Tercereye sıvıyağ konulur ve kızdırılır.
İçine rendelenmiş soğan ve sarımsaklar atılarak kavrulur.
Daha sonra kıyma ilave edilip kavrulur.Doğranmış mantar,pastırma,1 kaşık sirke ve tüm baharatları ilave ettikten sonra tekrar kavrulur.İçine domates püresi ilave edilir ve defne yaprağı konulur.Sosunuz piştikten sonra defne yaprağını tencereden çıkarmayı unutumayın.
Beşamel sosun hazırlanışı:
Tencereye tereyağ ileve edilir ve eritilir içine un konulur ve un kokusu çıkana kadar kavrulur.
Süt,deniz tuzu,muskat rendesi ilave ettikten sonra koyulaşana kadar sürekli çırpılarak pişirilir.Beşamel sosunuz çok koyu olmasın.

Son aşama
Fırın tepsisine bir iki kaşık beşamel sos dökülür ve onun üzerine lazanya yaprakları dizilir.
Not:Ön haşlamasız lazanya kullandım.
 Yaprakların üzerine tekrar beşamel sos dökülür ve onun üzerine kıymalı sos ilave edilir.
Lazanya yaprakları bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz ve en üst kata geldiğimizde kalan beşamel sosu döküyoruz ve onun üzerine parmesan veya dilediğiniz peyniri serpip hazır hale getiriyoruz.
180 derecede 30-35 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.












Reçeteyi inceledikten sonra mutlaka yapmanızı tavsiye ederim.İnanın yapımı bir okadar basit ve lezzetli. Lazanya alırken ön haşlamasız çeşitini seçerseniz işleminiz daha da kısalacaktır.Aynı börek yapar gibi.Lazanya yapraklarını diz,beşamel sosu dök ,kıymalı sosu dök tamam hazır işte ver fırına bu kadar.
Çıkan sonuçtan sizde memnun kalacaksınız.Yalnız bir şeyi hatırlatmak isterim... Ön haşlamasız lazanya kullanırsanız benim gibi, beşamel sosunuzu çok katı yapmayın biraz akışkan olsun ki lazanya yapraklarını ıslatabilsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...