14 Mart 2012 Çarşamba

Kömbe Kurabiye


 MALZEMELER
150 gr tereyağ (oda ısısında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 fiske deniz tuzu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı mahlep
Çay kaşığının ucuyla zencefil
Çay kaşığının ucuyla yeni bahar
Aldığı kadar un
 Üzeri için: susam

 HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında tereyağ,sıvıyağ ve toz şeker iyice karıştırılır.
Un hariç diğer tüm malzemeler ilave edilir.
Yavaş yavaş aldığı kadar un ilave edilir ve ele yapışmayacak bir hamur elde edilir.
Kömbe kalıbının içi unlanır ve içine susam atılır.
Hamurdan limon büyüklüğünde parça koparılır ve kömbe kalıbına bastırılır.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisene kömbe kalıbı vurularak hamur çıkarılır.
180 derecede 20 dakika kadar pişirin.
Kömbe kalıbınız yok ise istediğiniz şekli verip hazırlıyabilirsiniz.
Not:Kurabiyenize zencefili ve yeni baharı  eklerken çok dikkatli olun,eğer çok fazla atarsanız çok acı olur.Baharatlı bir kurabiyedir fakat baharatların az hissedilir olması ağızda güzel bir tad bırakıyor.
Kurabiyenin görütüsü çok hoşunuza gitti fakat tadına bakmadan denemek istemiyorsanız Müjde...
Komşu fırında bu güzel kurabiyelerden satılıyor.Tadına baktıktan sonra buyrun beklerim :))

Kömbe kalıbını mısır çarşısında bulabilirsiniz.Değişik modelleride mevcut.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...