17 Mart 2012 Cumartesi

Pratik Tavuk Sote


 MALZEMELER
7-8 parça kemiksiz kalça
1 adet kuru soğan
5 diş sarımsak
1 yemek kaşığı soya sos
Kırmızı biber,karabiber,fesleğen,biberiye
Deniz tuzu,sıvıyağ

 HAZIRLANIŞI
Tavaya sıvıyağ konulur ve kızdırılır.
İçine rendelenmiş soğan ve ince kıyım yapılmış sarımsaklar ilave edilerek kavrulur.
Ocağın altı iyice açılır ve kuş başı doğranmış tavuk etleri ilave edilir ve hemen karıştırılır.
Tüm baharlar ve deniz tuzu damak zevkinize göre atılır.
Soya sosu eklenir ve tavuk etleri pişene kadar üzeri açık olarak kavrulur.
 Not:Et yemeklerinde biberiye kullanmayı seviyorum eğer mutfağınızda biberiye yok ise illede kullanmanız şart değil.Dilediğiniz başka baharatları kullanabilirsiniz.

 Vaktimin az olduğu zamanlarda sıklıkla yaptığım lezzetli bir yemek.
Yapımı çok pratik.Ani bir misafiriniz geldiği zaman rahatlıkla hazırlıyabileceğiniz bir yemek.
Yaz mevsiminde olsaydık yeşil biber ve kırmızı biberde eklerdim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...