9 Mart 2012 Cuma

Röstkartoffel

MALZEMELER
5-6 adet haşlanmış patates
Yarım sucuk
Deniz tuzu
Karabiber
Kırmızı biber
Kekik
Maydonoz
Tereyağ
Sıvıyağ

HAZIRLANIŞI
Patatesler soyulur ve  deniz tuzlu suda haşlanır.
Tavaya sıvıyağ ve tereyağ ilave edilir ve eritilir.
Haşlanmış patatesler yarım ay şeklinde kesilir ve tavada arkalı önlü renk verdirilir.
Üzerine doğranmış sucuklar ilave edilir.
Kekik,kırmızı biber,karabiber ilave edilir ve bir iki tur karıştırılır.
Sucuklar pişince pişirime işlemine son verilir.
Bir tutam doğranmış maydonoz atılarak tekrar karıştırılır.
Sıcak olarak servis edilir.
Sucuk yerine dilediğiniz malzemeyi kullanabilirsiniz.Pastırma veya salam gibi.

Röstkartoffel bir Alman yemeğidir.Almanya'da patates çok bol olduğundan bir çok patatesle ilgili yemekleri vardır.Sizlere vermiş olduğum reçete en basit ve pratik olandır.Hemen hemen herkezin evinde bulunanan malzeme ile çok çabuk hazırlanabilen bir yemek.Yemek diyorum fakat kahvaltılarınızda veya bir yemeğin yanında garnitür olarak hazırlıyabilirsiniz.Reçeteyi uygulamayı düşünürseniz içine taze soğan ekliyebilirsiniz,ben yakıştırıyorum.

4 yorum:

  1. Selvinaz Uzun7 Mayıs 2012 10:18

    Yediğim en güzel patates bütün aile bayıldık ellerine kollarına sağlık

    YanıtlaSil
  2. Basit ama lezzetli bir tarif.Zaten marifette basit olanda değilmidir aslında...Güzel yorumun için sağol...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...