MALZEMELER
250 gr tereyağ (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı toz şeker
3 adet yumurta (1 adet sarısı üzeri için)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske deniz tuzu
Aldığı kadar un
Üzeri için:Toz fıstık
Şerbeti için::5 su bardağı toz şeker,5 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Karıştırma kabında terayağ,toz şeker iyice karıştırılır.
Un hariç tüm malzemeler eklenir ve karıştırılır.
Yavaş yavaş un ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
Un eklerken çok dikkatli olun çok un koyarsanız sert bir hamurunuz olur.
Ele yapışmayan bir hamur olduğunda eklemeyi hemen bırakın.
İsterseniz içine fındık veya ceviz ekleyebilirsiniz.
Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak şekil verilir.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve bir çatal ile hamurun üzerine hafifçe bastırarak çizilir.
180 derecede şekerpareler iyice kızarana dek pişirilir.
Şerbet kaynatılır ve soğutulur.Şerbeti çok koyu ağdalı kıvamda olacak kadar kaynatmayın.
Fırından çıkmış sıcak şekerparelerin üzerine dökülür.
5 dakika sonra alt üst ederek şerbetini iyice çekmesini sağlayın.
Daha sonra yine düz olarak çevirebilirsiniz.
Fırından yeni çıkan şekerpare.
Şerbetini çektikten sonra toz fıstığı üzerine dökebilirsiniz.
Yanında kaymak veya krema ile servis edebilirsiniz.
Not:Şekerpare sıcak,şerbet soğuk olacak.
sevgili ajda bir paket tereyağ kaç gramdır. Ben küçük paketlerden almıyorum da. Teşekkürler.
YanıtlaSilHaklısın gr belirtmem gerekirdi.Hemen düzeltiyorum.250 gr tereyağ kullanılıyor.Şekerpare hamurunu yaparken çok tombul tombul yapma ki piştikten sonra şerbetini rahatlıkla çeksin.Kolay gelsin.
YanıtlaSilBirşey merak ettim bu tatlı pastanelerde satılan tatlılardanmı, çünkü bir kaç blogdan denemelerim oldu istediğim gibi olmadı.
YanıtlaSilMerhaba,
YanıtlaSilÖncelikle nasıl bir şekerpareden hoşlandığınızı bilmiyorum.Benim tarifim sizin aradığınız tarif mi onuda bilmiyorum.Yalnızca size söyleyebileceğim ben beğenerek ve severek yapıyorum.Eğer aklınızda kalacaksa yarım ölçü yapın belki sevdiğiniz şekerparedir.Böylelikle denemiş olursunuz.Kolay gelsin...
teşekkürler dediğinizi yapıcam
YanıtlaSil