28 Nisan 2012 Cumartesi

Fırında Patates Oturtma



 MALZEMELER

  • Yarım kg patates
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Kekik
  • Kırmızı biber
  • Kara biber
  • Kuru fesleğen veya Reyhan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvıyağ
  • Deniz tuzu

 HAZIRLANIŞI
  • Patatesler soyulur ve dilediğiniz şekilde doğranır.
  • Bol kızgın sıvıyağda patatesler kızartılır.
  • Kızaran patatesler fırın kabına aktarılır.
  • Tencerede bir iki kaşık sıvıyağ kızdırılır.
  • İçine doğranmış soğan ve sarımsaklar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur.
  • Kıyma ilave edilir ve tüm baharatlar atılarak kavrulur.
  • Daha sonra içine salça ilave edilir kokusu çıkana kadar kavrulur.
  • İçine sıcak su,deniz tuzu ilave edilir ve kaynatılır.
  • Su ölçüsü veremiyorum herkez yemeğinin çokluğuna göre ayarlayabilir.
  • Hazır olan sos patateslerin üzerine gezdirilir.
  • 180 derecede pişirilir.


Yapımı basit ve lezzetli bir yemek.Denemek isteyenlere tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...