26 Nisan 2012 Perşembe

Mohn Teilchen



 HAŞHAŞLI RULO


 MALZEMELER

  • 300 gr un
  • 1 paket maya
  • 60 gr toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 125 ml süt
  • 2 yumurta (sarısının biri üzerine)
  • 250 gr haşhaş

Glazür için :3 yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığı ılık su

 HAZIRLANIŞI
  • Karıştırma kabında süt ile maya eritilerek mayalandırılır.
  • İçine diğer malzemeler konularak karıştırılır.
  • Yarım saat hamur dinlendirilir.
  • Düz bir zeminde hamur açılır.
  • Hamurun üzerine biraz tereyağ sürülür.
  • Üzerine haşhaş serpilir.
  • Hamur alt kısımdan başlayarak rulo şeklinde sarılır.
  • Hamur 5 cm uzunluğunda kesilir.
  • Kesilen parçanın üzerine bir bıçağın ters yüzüyle bastırılır.
  • Hamurun üzerine yumurta sarısı sürülür.
  • 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
  • Kasede 3 yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığı ılık su  ile karıştırılır.
  • Soğuyan ruloların üzerine gezdirilir.
  • Glazür donduktan sonra servis edilir.











Haşhaşlı tarifleri seviyorum.Arada sırada yaptıkça sizlerle paylaşıyorum.Eğitim aldığım kursa giderken yukarıda görmüş olduğunuz rulonun tuzlusunu yapmıştık.Sizlerle paylaştığım tarif ise Almanya'da uygulanan bir tarif.Haşhaşlı ruloyu yapmayı seviyorum.Alternatifi olan bir reçete.Canınız nasıl yapmak isterse onu uygulayabiliyorsunuz.Tuzlu yada şekerli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...