28 Mayıs 2012 Pazartesi

Çikolatalı-Çilekli-Tart




Yapmış olduğum bu tartın resimlerine bakıp zormuş demeyin.Böyle düşünürseniz bu güzel ama bir okadar basit lezzetten mahrum kalmış olursunuz.Sizlere iddaa ediyorum....Bu sizin baş ucu tartınız olacak.Yaparken çok keyif alıcaksınız.Sadece sizden ricam ön yargılı olmayın ve denemekten çekinmeyin.Ben size garanti veriyorum....Çok beğeniceksiniz ve de konuklarınız ve çocuklarınız bayılacaklar.Çilek mevsimi geçmeden hadi mutfağa....


ALT TABAN İÇİN
  • 1,5 paket pötübör veya burçak bisküvi
  • 50 gr tereyağ
DOLGU İÇİN MALZEMELER
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta sarısı
  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 250 gr bitter kuvertür çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske deniz tuzu
  • Çilek
HAZIRLANIŞI
  • İlk önce bisküvileri kırıp un haline getiriyoruz.
  • Tereyağını ocakta eritiyoruz.
  • Eritilmiş yağı bisküvilere ekleyip iyice karıştırıyoruz.
  • Tart kalıbına döküp üzerine iyice bastırıyoruz.
  • Buzdolabında iyice soğutuyoruz.
  • Tencereye yumurta sarısı,nişasta,şeker,süt,deniz tuzu konularak iyice çırpıyoruz.
  • Ocağın altı açıyoruz.
  • Krema koyulaşıncaya kadar çırpıcıyla sürekli çırparak pişiriyoruz.
  • Çikolatayı benmari usulü eritiyoruz.
  • Hazır olan krema bir kenara alınır ve içine vanilya eklenerek karıştırılır.
  • Kremanın içine eritilmiş çikolata eklenir.
  • Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırılır ve soğuması için bekletilir.
  • Çilekler yıkanıp havlu peçete ile kurulanır.
  • Buzdolabından aldığımız alt tabanın üzerine ikiye kesilmiş çilekler dizilir.
  • Üzerine soğumuş krema ilave edilerek üzeri düzeltilir.
  • Buzdolabında bir gece bekletilir.
  • Üzerine rendelenmiş çikolata serpilir.
  • Servis sırasında bir top vanilyalı dondurma ile sunum yapabilirsiniz.
  • Kalan yumurta aklarını sakın atmayın...Mekik kurabiye yaparak değerlendirebilirsiniz.












NOT:Ben bitter çikolata kullandım.Sizler dilerseniz sütlü çikolata ile de yapabilirsiniz; fakat sütlü çikolata kullanırsanız içine toz şeker eklemeyin.Şeker eklerseniz çok tatlı olur.Birde altı çıkan bir tart kalıbı kullanırsanız çok rahat edersiniz.Tartı çıkarma esnasında sorun yaşamazsınız.

3 yorum:

  1. çok harika görünüyor en kısa zamanda deneyip yorumlarımı yazacağım

    YanıtlaSil
  2. Bende sabırsızlıkla bekleyeceğim.

    YanıtlaSil
  3. Bloğunuza bugün ulaştım ağlayan kek ile.ve kategorilere göre sırayla inceliyorum.tart tarifinizde cok güzel ve cok basit ustelikte cok sık.sormak istediğim tariflerinizde kullandığınız bardak ölçünüz 200 ml'lik bi bardakmi yoksa cup ölçüsü olan240 ml'lik Amerikan ölçülerimi acaba.denemek isterim beğendiğim recetelerinizi.Teşekkürler...
    Elif

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...